Benovatie

Een grondige renovatie van de appartemensgebouwen is nodig. Wij gaan zelfs verder dan renoveren…wij gaan BENOveren, dit gaat veel verder dan een gewone renovatie.

Bij een BENOvatie is er een besparing voor het milieu, maar geniet men nadien ook van meer wooncomfort, van een gezonder binnenklimaat, van een aanzienlijk lagere energiefactuur en van een woning die er een stuk mooier uitziet.

Langs de buitenzijde van de gebouwen zal het parament worden weggenomen om de gevels goed te kunnen isoleren. Omwille van nieuwe brandnormen komen er nieuwe gecompartimenteerde trappenkokers. De appartementen zullen worden gestript tot op de ruwbouw. Keuken, badkamer, sanitaire leidingen, elektriciteit, … het wordt allemaal opnieuw gedaan. Een balkon, een individuele buitenruimte voor elk appartement is gevraagd aan de architecten. De technische kokers in het gebouw worden vernieuwd en vergroot. Waarschijnlijk komt er een collectief verwarmingssysteem.

Na de BENOvatie wenst de SNMH van de 98 entiteiten er evenveel over te houden.

Een extern bureau zal mee toezien op de duurzaamheid van de benovatie en dit in het kader van de duurzaamheidsvisie van de SNMH die in 2018 werd uitgeschreven.

De SNMH plant ook de omgeving aan te pakken bij deze renovatiewerken in overleg met de stad Sint-Niklaas en de VMSW. Informatie volgt van zodra de plannen meer concreet zijn.