SNMH Logo

21/09/2016 - Waar moet je een leeg botervlootje gooien? Mag je een lege fles shampoo in de blauwe container achterlaten? Lege aluminiumbakjes, waar gooi ik ze? Alledaagse... meer>

08/07/2016 - Onlangs werd het dak van het gebouw aan de hoek Goudenregenlaan-Glycinenplein te Sint-Niklaas gerenoveerd en geïsoleerd. Dit gebouw dateert van begin jaren ’60 ... meer>

09/05/2016 - De Sint-Niklase Maatschappij voor de Huisvesting hield een bevraging bij de bewoners van het Reynaertpark over de binnentuin en het tennisveld van het Reynaertp... meer>

31/03/2016 - De appartementen in deze rustige, groene wijk zijn gebouwd in de jaren ’70. Zij zijn aan een grondige renovatie toe, maar deze kan niet gebeuren als het apparte... meer>


1717 SOCIALE HUURWONINGEN IN SINT-NIKLAAS

21/09/2016 - Samen voor een propere buurt !

Waar moet je een leeg botervlootje gooien? Mag je een lege fles shampoo in de blauwe container achterlaten? Lege aluminiumbakjes, waar gooi ik ze?

Alledaagse vragen die niet zo makkelijk te beantwoorden zijn. Correct sorteren is niet makkelijk waardoor er veel blauwe zakken blijven staan in het straatbeeld met een rode sticker.

Om op deze vragen een duidelijk en juist antwoord te krijgen, heeft de SNMH , samen met de MIWA een sensibiliseringsactie gevoerd in het Reynaertpark en in de Dalstraat- Aerschotstraat.

In het Reynaertpark kwamen bewoners met hun afval naar het containerlokaal, waar een medewerker van MIWA al hun vragen beantwoordde.

De bewoners van het appartementsgebouw in de Dalstraat kregen een bezoek van een MIWA medewerker. Aan de hand van een sorteerwijzer werd er overlopen wat er wel en niet in de blauwe PMD zak mag. De huurders konden met al hun vragen terecht bij de milieugidsen.

Aan deze actie was een wedstrijd gekoppeld. De winnaars kregen hun prijs overhandigd door een medewerker van MIWA.

Wij gaan in 2016 verder werken rond correct sorteren, want beter sorteren is minder betalen. Sensibiliseren is een blijvende noodzaak.


Ook in 2016 blijven onze werven in volle beweging !
Copyright © Nesen Solutions | IT by Dirk Verelst