Met MIWA afval sorteren in de Dalstraat

In de Dalstraat werdi een sensibiliserende actie rond afval en sorteren gehouden in samenwerking met MIWA.
De komst van de nieuwe afvalcontainers was het ideale moment om rond te gaan bij onze huurders van de Dalstraat.
Onze maatschappelijk werker Aya bekeek samen met vrijwilligers Harry en Ronan van MIWA of iedereen zijn container al had, of ze de regels van het sorteren goed kennen en gaven nog nuttige tips. Er was tegelijkertijd een leuke wedstrijd aan verbonden.
En wie wint er nu niet graag iets? Het zeer goede weer was waarschijnlijk de reden waarom niet iedereen thuis was (we kunnen ze natuurlijk geen ongelijk geven) maar de afwezigen kregen de informatie en het wedstrijdformulier in hun brievenbus.
Het viel op dat vele huurders nog niet wisten dat er veel meer in de blauwe zak mag vanaf juli. Ze waren verbaasd dat ze hiermee heel wat centen kunnen besparen.
Ken jij de nieuwe sorteerregels al voor PMD? Check het zeker op www.denieuweblauwezak.be .
Het gebruik van speciale witte zakken voor luiers was voor sommigen ook nieuw, net als andere sociale kortingen.
Nog een interessant wist-je-datje: ook in de groene container voor GFT mag nu veel meer!
We vonden het een fijne namiddag en zijn blij dat de huurders bereid waren om te luisteren. We kregen ook enkele opmerkingen van huurders, waarmee we zeker aan de slag gaan. Het doel is hier een sluikstort-vrije buurt te krijgen, dat begint al zeker met eigen afval. Wie zelf goed sorteert en de regels rond afval en sluikstorten respecteert, geeft in ieder geval het goede voorbeeld voor de buren.
Wil je meer weten over sociale kortingen bij het Diftar-systeem of heb je een specifieke vraag rond sorteren? Je kan steeds terecht bij MIWA, het stadhuis of het Welzijnshuis voor meer informatie.
Iedereen woont graag in een propere omgeving, laten we er samen aan werken!

https://www.miwa.be
Vorig NieuwsberichtEerste PICKNICK IN DE WIJK smaakt naar meer.
Volgend NieuwsberichtNieuws uit de Clementwijk !