Afbraak Kriekepitte gestart.

De afbraakwerken van het voormalig rusthuis Kriekepitte, in de Voskenslaan 26 te Sint-Niklaas, om er nieuwe huurflats te bouwen, zijn gestart.

HOE GAAT DE SITE ER UIT ZIEN ?
Op de site komen, naast het bestaande kinderdagverblijf Hermelijn en een berging voor de jeugddienst, 46 sociale woongelegenheden met voldoende parkeervoorzieningen en fietsenstalling. Het geheel wordt geïntegreerd in de bestaande, groene omgeving en is vlot toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

HET BOUWVOLUME
In het gebouw zullen maximaal 134 personen gaan wonen, gespreid over 46 appartementen op 3 verdiepingen.
Er is een mix van verschillende types: 22 x type 1/2 (1 slaapkamer/2 bewoners), 2 x type 1/2 aangepast voor rolstoelgebruikers, 8 x type 2/3 , 11 x type 3/4 en 3 x type 4/6.

AUTOLUW
De site wordt een autoluw gebied, waar fietsers en voetgangers zich makkelijk en veilig kunnen verplaatsen met aparte voetgangers- en fietsdoorgangen. Het kinderdagverblijf op het terrein zal vlot bereikbaar zal blijven.

PLANNING VAN DE WERKEN
De werken werden gegund aan aannemer Damman uit Deerlijk voor een gunningsbedrag van 5.477.357,92 euro, exclusief btw. Op 8 januari 2018 is de aannemer gestart met de afbraakwerken. Daarna zal er gedurende ongeveer 20 maanden veel bouwactiviteit zijn, met werfverkeer, maar met de nodige voorzorgsmaatregelen voor het bestaande kinderdagverblijf en de buurt. Als alles volgens plan verloopt, zullen de appartementen in gebruik worden genomen begin 2020.

https://arq.be/
Vorig NieuwsberichtVrijwilligers met een hart voor de SNMH!
Volgend NieuwsberichtSorteren? Het is voor de bewoners van de Beenaertwijk een koud kunstje geworden!