Nieuwe huurflats en dienstencentrum in Sinaai

De bouwwerken voormalig rusthuis Sint-Katharina in Sinaai tot huurflats en een lokaal antennepunt van het dienstencentrum zijn gestart.

In het voormalige rusthuis komen 18 huurappartementen met 1 slaapkamer. Die zullen prioritair worden toegewezen aan 70-plussers. Het gebouw wordt aan de noordelijke kopgevel over alle verdiepingen uitgebreid met 15 meter waardoor er 6 extra woongelegenheden met 2 slaapkamers gecreëerd kunnen worden die geschikt zijn voor rolwagengebruikers.
Het antennepunt komt op de gelijkvloerse verdieping en heeft een omvang van 400 m² met een restaurant en polyvalente ruimte voor 60 personen, een keuken, twee badkamers en een ruimte voor een kapsalon en pedicure.

De werken werden gegund aan aannemer Recon bouw uit Maldegem voor een gunningsbedrag van 2.588.072,51 euro, exclusief btw.
Op 24 oktober 2016 is de aannemer gestart met de voorbereidende werkzaamheden en het bouwrijp maken van het terrein rond het gebouw.
Als de verbouwing volgens plan verloopt, zullen de appartementen en het antennepunt van het dienstencentrum klaar zijn eind mei 2018.

Het gebouw wordt volledig gestript tot op de ruwbouw. Alle ramen en de niet-dragende binnenmuren gaan eruit. Vervolgens wordt het gebouw geïsoleerd volgens de nieuwste isolatienormen en afgewerkt met een gevelsteen. Op de uitbouw waar vroeger de keuken was, komt een groendak.

Het OCMW neemt de buiten- en groenaanleg voor zijn rekening volgens het masterplan dat ontwikkeld is voor de site Ter Beke in Sinaai. Er wordt aan het gebouw parkeergelegenheid voorzien voor 39 wagens bedoeld voor de 11 ouderenwoningen, de 24 appartementen en het antennepunt dienstencentrum.


http://www.ocmwsintniklaas.be/ouderen-en-wonen
Vorig NieuwsberichtDe SNMH investeert fors in bijkomende sociale woningen
Volgend NieuwsberichtBedankt Frankie !