Samen voor een propere buurt !

Waar moet je een leeg botervlootje gooien? Mag je een lege fles shampoo in de blauwe container achterlaten? Lege aluminiumbakjes, waar gooi ik ze?

Alledaagse vragen die niet zo makkelijk te beantwoorden zijn. Correct sorteren is niet makkelijk waardoor er veel blauwe zakken blijven staan in het straatbeeld met een rode sticker.

Om op deze vragen een duidelijk en juist antwoord te krijgen, heeft de SNMH , samen met de MIWA een sensibiliseringsactie gevoerd in het Reynaertpark en in de Dalstraat- Aerschotstraat.

In het Reynaertpark kwamen bewoners met hun afval naar het containerlokaal, waar een medewerker van MIWA al hun vragen beantwoordde.

De bewoners van het appartementsgebouw in de Dalstraat kregen een bezoek van een MIWA medewerker. Aan de hand van een sorteerwijzer werd er overlopen wat er wel en niet in de blauwe PMD zak mag. De huurders konden met al hun vragen terecht bij de milieugidsen.

Aan deze actie was een wedstrijd gekoppeld. De winnaars kregen hun prijs overhandigd door een medewerker van MIWA.

Wij gaan in 2016 verder werken rond correct sorteren, want beter sorteren is minder betalen. Sensibiliseren is een blijvende noodzaak.


http://www.miwa.be/nl/sorteerwijzer/pmd/
Vorig NieuwsberichtDe SNMH investeert in dakisolatie.
Volgend NieuwsberichtBuurtfeest voor de site Bobijnhof