Alle Kriekepitte-huurders verhuizen

Op de site van Huize Kriekepitte – 52 appartementen gebouwd in de jaren ’60 – zal een nieuw sociaal huisvestingsproject ontwikkeld worden. Daarom wordt aan de 35 nog aanwezige bewoners een herhuisvesting voorgesteld.

Enkele bewoners kiezen voor een serviceflat van het OCMW.

19 bewoners kiezen voor een sociale woning bij de Sint-Niklase Maatschappij voor de Huisvesting, die talrijke geschikte appartementen kan aanbieden. Vooral woongelegenheden zonder trappen komen in aanmerking. En waar nodig en mogelijk zal de SNMH het comfort voor de senioren verhogen door kleine technische aanpassingen.

Op de inschrijvings- en voorlichtingsdag voor de bewoners van 20/05/2015 hebben deze 19 toekomstige SNMH-huurders kunnen kiezen naar welke wijk zij liefst verhuizen. De eerstvolgende dagen mogen zij thuis een bezoek van de sociale dienst van de SNMH verwachten om hun voorkeur verder te bespreken, en eventueel bijkomende mogelijkheden onder de aandacht te brengen.

De verhuisbeweging wordt onmiddellijk opgestart zodat de Kriekepitte-bewoners die aangaven om ‘snel’ te willen verhuizen, eerst aan de beurt zullen komen.

Na de sloop van de gebouwen zal op het terrein van Huize Kriekepitte een nieuw huisvestingsproject gerealiseerd worden.De invulling hiervan is momenteel in voorbereiding.

Vorig NieuwsberichtDe kaap van 1700 woningen overschreden
Volgend NieuwsberichtDe SNMH blijft bouwen!